Grassprietje

Dus zo voelt een grassprietje zich.

Nog vaak denk ik terug aan de situatie dat ik namens een groep bij de politie sprak. Tenminste dat dacht ik. Want we hadden het er zo vaak over gehad; dat we het er niet mee eens waren en dat het niet langer zo kon.

Het was tijdens een teamoverleg en ik zette de situatie uiteen. Toen ik uitgesproken was, was het stil. Doodstil. Ik keek om mij heen en ik zag dat iedereen naar de tafel keek. Ik hoor nog de leidinggevende zeggen: “En wie is het eens met Irene?” Stilte …

Plots zag ik een beeld voor mij van een zeis. Een zeis die door het gras werd gehaald; neergemaaid. Zo voelde ik mij. Eenzaam, alleen en neergehaald.

Na het overleg werd ik bij de leidinggevende op het matje geroepen. Op dat moment leerde ik dat ik beter mijn mond kon houden; dat ik er alleen voor stond. En dat het consequenties had als ik mijn mond wel open deed.

Vanaf die tijd voelde ik mij steeds vaker niet veilig genoeg om echt te zeggen wat ik dacht en te handelen vanuit mijn waarden. Ik raakte mezelf heel langzaam beetje bij beetje kwijt.

Wat was ik onzeker. Zo alleen en bang. Misschien herken je dat gevoel?

Ik voel mij dankbaar worden wanneer ik me bedenk dat ik ondertussen heb geleerd om naar mijn waarden te handelen en mij uit te spreken, zonder daarbij afhankelijk te zijn van de reacties van anderen. Ik ben namelijk precies goed zoals ik ben. En dat ben jij ook.

Als coach help ik jou je tegenslag te overwinnen. Als ervaringsdeskundige weet ik wat het overwinnen van tegenslag is. Dit heb ik doorleefd en er mijn vak van gemaakt om anderen hierbij te helpen. Het is mijn persoonlijke missie dat mensen leren hun tegenslag om te buigen naar verwerking en groeikansen.

Wil jij leren jouw tegenslag te overwinnen? Neem dan contact met mij op. Je kunt me bereiken op info@irenescoachpraktijk.nl en op 06-83333326. De eerste 10 boekers in januari 2023 bied ik een gratis “overwin-je-tegenslag-gesprek” van 45 minuten.

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *