Geslaagd!

 

“Ik stop ermee.”
Het is februari 2021 en ik bel met mijn mentor van de NHL.

Ik vertel hem dat ik het afgelopen half jaar steeds na iedere les in huilen uitbarstte. Dat ik het gevoel had dat de school steeds de regels veranderde. Dat ik nu voor de vierde keer op een tiende punt voor het landelijk examen docent Nederlands tweedegraads was gezakt. Ik zag het helemaal niet meer zitten.

In 2017 startte ik vol enthousiasme met deze opleiding. Het leek mij zo mooi om mensen te leren zich te laten uiten in de Nederlandse taal. Een week later zat ik verbouwereerd thuis. Mijn moeder had zelfmoord gepleegd.

Ik stapte direct in de overlevingsstand. Na alles geregeld te hebben, startte ik opnieuw met de opleiding en haalde ik alles in. Een jaar later haalde ik gewoon mijn propedeuse.

Maar daarna liep het steeds minder lekker. Ik had erg veel moeite om te achterhalen wat er in de portfolio’s van de opleiding moest staan. Ik begon steeds minder lekker in mijn vel te zitten. Op mijn werk ging het ook steeds moeizamer. Terwijl ik de school en de klassen wel heel leuk vond. Maar ik was moe … zo moe.

En toen kwam de beslissing. “Ik stop ermee.” Ik voelde mij een mislukking, een opgever. Mijn zelfvertrouwen was gedaald tot ver onder het vriespunt.

Nu is het december 2022. Het afgelopen jaar heb ik twee coachopleidingen met goed gevolg afgerond. Ben ik mijn eigen praktijk gestart en zit ik nu zelfs in mijn eigen praktijkruimte. Ik kan het bijna niet geloven!

Vraag jij je nu af hoe ik dit heb kunnen doen? En wil je ook jouw tegenslag overwinnen? Neem dan contact met mij op. De eerste 10 boekers in januari 2023 bied ik een gratis “overwin-je-tegenslaggesprek” van 45 minuten.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *