De put

Het was daar altijd pikdonker. Als kind stelde ik mij een put voor. Een donkere, smalle, diepe put met hele hoge, gladde, natte wanden.

In die put voelde ik mij eenzaam, onbegrepen en alleen. Soms was dat gevoel zo erg, dat ik dacht: “Misschien moet ik maar dood. Niemand mist mij toch.”

Maar dan keek ik omhoog. En hoe diep ik ook in de put zat, altijd zag ik een lichtje. Soms wat groter en soms piepklein; maar soms ook niet.

En als dat zo was, dan dacht ik: “Morgen gaat het vast beter dan vandaag”.

Toen al was ik een optimist, denk je misschien. Ik weet niet of ik een echte optimist ben of niet. Weet jij het?

Mijn tegenslagen overwin ik meestal door alles van de kansrijke zijde te bekijken. Door er eigenlijk vanuit te gaan dat er uiteindelijk iets positief zal gebeuren.

En tot nu toe is dat ook zo. Zelfs als dat niet zo is. Doordat ik geleerd heb mijn tegenslagen om te buigen naar verwerking en groeikansen, sta ik nu waar ik nu ben. En dat is op een plek waar geen put in de buurt is.

Wil jij ook uit de put komen? Neem dan contact met mij op voor jouw eerste “overwin-jouw-tegenslag-gesprek”. Je kunt me bereiken op: info@irenescoachpraktijk.nl en op 06-83333326. In de maand februari bied ik de eerste tien boekers een gratis “overwin-je-tegenslag-gesprek” van 45 minuten aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *