Dag van de tandarts

Ik ben bang voor de tandarts.

Als kind niet. Toen ging ik nog lachend naar de schooltandarts. Ik had namelijk nooit iets.

Tot ik een jaar of 11 was. Volgens de tandarts had ik een gaatje.

“Doet dat zeer?” “Nee.” Ze boorde gelijk in mijn zenuw …

Korte tijd daarna moest ik weer naar de tandarts. Voor het eerst in mijn leven was ik daar zenuwachtig voor. Er moest een kies worden getrokken. Die kies wilde er niet uit …

De tandarts zei het een en deed vervolgens het ander … Mijn angst voor de tandarts was geboren.

Braaf ging ik iedere half jaar naar de tandarts. Ondanks dat ik soms weken van te voren al nachtmerries had. Na een tandartsbezoek zat ik soms trillend en huilend in een hoekje. En zo ging het jaren door.

Tegenwoordig heb ik een tandarts en een mondhygiëniste die met mijn angst om kunnen gaan. Die het geduld hebben en die eerlijk zeggen wat er gaat gebeuren. Nog steeds ben ik super zenuwachtig, maar van te voren heb ik geen nachtmerries meer. Naderhand zit ik niet meer trillend en huilend in een hoekje. Ik maak zelfs een praatje met hen.

Nu is er maar één nadeel. Mijn tandarts zit namelijk in Leeuwarden, terwijl ik naar Meppel ben verhuisd. Soms kijk ik om mij heen voor een andere tandarts. Een keer vond ik zelfs de moed om een praktijk binnen te lopen. Maar ik voelde gelijk weer die angst en ik ben snel weer naar mijn eigen tandarts gegaan.

Toch wil ik mijn tegenslag, mijn angst voor een andere tandarts, overwinnen. Misschien wil je mij daarbij helpen? Ken jij een zeer geduldige tandarts in Meppel of in de directe omgeving van Meppel die nog mensen aanneemt? Stuur mij dan een berichtje naar: info@irenescoachpraktijk.nl. In ruil daarvoor bied ik jou een gratis “overwin-je-tegenslag-gesprek” van 30 minuten aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *