Akward moment

Januari 1996.

Samen met een groep mensen zit ik in een ruimte in het politiebureau. We zijn net allemaal aangenomen om bij de politie te komen werken.

In die ruimte zit ook een man. Kaal, niet zo oud en zonder gezichtsbeharing. “Ik ben de districtchef van de politie Midden-Fryslân.” “Je ziet er helemaal niet uit als een politiechef.”

Tot mijn grote schrik had ik die woorden hardop gezegd. Ik wist niet waar ik moest kijken. In de politieruimte is het stil geworden. Ik voel mijn hart in mijn keel kloppen …

“Hoe ziet een politiechef er dan uit?” Ik kijk hem aan. Tja, uh, HELP, wat moet ik zeggen?

Uiteindelijk zeg ik dat alle politiemannen die ik ken een snor hebben. Zo’n echte politiesnor, zoals de veldwachter in Swiebertje. Hij lacht.

Blijkbaar had ik een beeld in mijn hoofd van hoe een politiechef eruit moest zien. En helaas ben ik iemand die dingen die ik denk, geregeld ook hardop zeg. Gelukkig reageren mensen meestal positief. Zoals mijn oud-chef. Mijn oud-chef heeft mij dus eigenlijk geholpen om deze gewoonte niet zo erg te vinden.

Wil je meer weten over hoe je jezelf nog meer leert accepteren? Neem dan contact met mij op. Stuur me een mailtje naar info@irenescoachpraktijk.nl of bel me op 06-83333326.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *